Ултравиолетов осветител за криминалисти


Параметри:
Захранване AC 230V / 50Hz
Капацитет  - 2 × 9 W
Излъчване UV-A  - 2 × 1,7 W
Размери 21 × 13,5 × 10 cm
Тегло 0,75 кг

Описание на характеристиките на продукта
UV лампа - устройство, захранвано от AC 230V. Лампата е снабдена с удобна дръжка, която ви позволява лесно да манипулирате. Капакът на лампата е изработен от ABS, което осигурява адекватна здравина, функционалност и в същото време не увеличава драстично теглото. Докато търсите, държите лампата в ръката си, осветяваща зоната или местата, които могат да съдържат следи от потенциално разкриване на UV светлина.

Идентифицирането и осигуряването на доказателства за престъпление е един от съществените елементи на разкриването на нарушителя. Колкото по-бързо се разкрият, те откриват, че стойността им е по-значителна. Често липсата на подходящи инструменти забавя или дори предотвратява сигурността, откриването на значителни следи. Много знаци не се виждат при дневна светлина, особено при трудни условия на осветление през нощта.

Възможността за търсене на терен чрез ултравиолетово лъчение осигурява безценни доказатества за изследване. Може да се използва и за идентифициране на автентичността на документи, банкноти. UV лъчението може успешно да се използва в археологическата работа, минералогията, храната, медицината или във филателията. Наскоро въведеният метод за маркиране на собствеността в ДНК системата изисква UV лъчение, за да открие микротракции, идентифициращи защитени предмети като части за автомобили, велосипеди, компютри, мобилни телефони, свещена собственост, произведения на изкуството.

Цена 660 лв.